Z vami že od leta 2000

Delovni čas ambulante

 

Ponedeljek   8:00 - 16:00
Torek 8:00 - 16:00
Sreda 8:00 - 16:00
Četrtek 8:00 - 16:00
Petek 8:00 - 16:00
Sobota 7:00 - 12:00

 


Ambulanta: 02 521 38 57
Teren: 02 537 18 90


Veterinarji
s
srcem

Kakovost,tradicija
in
izkušnje.

Pester izbor zdravil, prehrambenih dodatkov in osnovne ter dietne prehrane.


Zavetišče in hotel
za
male živali  

Mnoge hude bolezni lahko prizadenejo življenje našega družinskega člana, ga zelo izčrpajo in lahko vodijo celo v smrt. Na srečo ima vsak organizem tako živalski, kot človeški, učinkovito obrambo. Proti različnim povzročiteljem bolezni, bakterijam,virusom,..., se brani s tvorbo protiteles, ki skupaj z obrambnimi celicami in različnimi snovmi pomagajo uničiti škodljive klice in ozdraveti.
Nekatere bolezni, oziroma vdor povzročiteljev bolezni v telo živali lahko preprečimo spreventivnim cepljenjem oziroma zaščitno vakcinacijo naše živali. Veliko lažje, ceneje in preprosteje je preprečevati kot zdraviti, zato dajemo preventivni vakcinaciji zelo veliko pozornosti, še zlasti pri mladičih. Mlade živali so zelo ranljive in nekatere bolezni so za njih lahko usodne.

26

Kaj je cepljenje?
Cepljenje je vnos oslabljenega ali mrtvega povzročitelja bolezni v organizem živali, s čimer izzovemo tvorbo protiteles, ki ščitijo našo žival pred določenimi boleznimi. Dovolj močna odpornost se razvije šele 10 do 14 dni po prvem cepljenju, traja pa različno dolgo, največkrat od nekaj mesecev do enega leta. Mlado žival moramo zaradi prisotnosti protiteles, ki jih je dobila od matere cepiti večkrat, odraslo žival pa cepimo v ustreznih časovnih obdobjih.

Kdaj lahko našo žival cepimo?
Žival lahko cepimo le, če je zdrava in ne dobiva zdravil, ki vplivajo na njeno imunsko sposobnost. Zelo pomembno je tudi, da se pred vsako vakcinacijo odstranijo paraziti in tako organizem čim boljše razvije obrambo pred boleznimi.
© 2015 Veterinaria d.o.o. Vse pravice pridržane | Zasnova in izdelava Matej Vnuk s.p.
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd